Farvel Danmark,  Florida

Hutlihut – Hvor er det IKKE nemt at starte i skole i Florida.

Idag har vi boet i Florida i 3 uger- og det har og er stadig spændende og lærerigt men samtidigt også en udfording. – Sikke alle de ting der skal styr på og alt tager bare tid..

I sidste uge modtog vi alle blanketer til skolen, hvor William og Malthe skal starte på mandag.. Skolen hedder McNab Elementary school og er en god kommuneskole blot 5 minutter fra, hvor vi skal bo.

12 blanketter med spørgsmål og felter på BEGGE sidder som skulle håndskrives… Jeg brugte 3 timer igår på at udfylde papir på alle 3 unger.. Ikke nok med det, skulle de også til læge inden og det har vi så været idag.

Super god klinik jeg havde fundet – de var så søde, hjælpsomme og ungerne blev tjekket i hovede og røv, helt bogstaveligt taget.

Da vi ankommer aner vi intet om hvad dette førskole tjek omhandler, det måtte tiden vise. Vi bliver først mødt at en sød og smilende lægesekretær som hjælper med at få udfyldt alt papir på drengene, imens underholder mormor drengene for holdop der var meget som skulle svares på og udfyldes (igen – I HÅNDEN ) – efter alt er udfyldt henter en sød sygeplejerske os, og vi bliver alle 5 placeret i et lille undersøgelses rum, hvor drengene først skulle vejes, måles, målt blodtryk samt iltmætning. Herefter gik vi videre til et andet lokale, her skulle drengenes øjne tjekkes -på en af de helt oldnordiske gamle synstavler – jep den retro udgave. Sygeplejersken pegede på forskellige symboler og tal, drengene skulle svare på engelsk, hvad de så. ( det gav lidt sprogforviringer ) men den søde og meget tålmodige sygeplejerske tog sig god tid og til sidst kunne alle 3 svare fint på engelsk. ( det lød simpelhent så kært, da mindste mand stod så lille og fin med hans danske accent og svarede på engelsk så godt han kunne. ( PROUD MUM )

Nå… Vi blev færdige og videre gik det til næste lokale.. Her skulle vi igen svare på spørgsmål, som blev noteret ( igen i hånden ) af sygeplejersken og kort tid efter kom lægen. Han havde alt verdens instrumenter med sig, drengene blev igen tjekket. – Denne gang hjerte lyd, reflekser i arme og ben, mærket på maven, tjekkes i ører samt øjne. Til sidst skulle de alle 3 stå bøjet ned over deres fødder, så lægen kunne se, om deres rygsøjle var lige. Det klarede de alle tre til UG

– Igen stillede lægen en del spørgsmål ( primært om Williams helbred ). Han var en virkelig en behagelig og sjov læge, der lavede en masse fis med os allesammen.

Til sidst kom der en sygeplejerske ind og tog de allersidste notaer til alle papirerne til skolen. Det hele tog 1,5 time og kostede 155 $ – egentlig slet ikke galt for 3 drenge med super service og god behandling samt et stort Health stempel i papirerne.

ENDELIG er drengene klar til skole, det bliver mega spændende hvordan de tager det. Er klart mest nervøs for mindste mand men han glæder sig, og det er jo gode tegn. Imorgen skal vi ud og vælge skoletasker og indhold til penalhuset..

PS. HUTILIHUT… Der er madordning på skolen, ingen sure madpakke opgaver til mutti her.. JA TAK!!

De starter faktisk ud med Malthes favorit – nuggets 🙂 Nu tænker du nok, at det lyder usundt, men der tager du helt fejl. – ALT er målt til mindste detalje.. kalorier – vitaminer -fibre – mineraler and you name it. De går vanvittige meget op i, at ungerne for sundt og nærende frokost.

Skolen har lavet en fin app ( endelig noget der ikke skal håndskrives ) Hver dag kan de vælge mellem 5 forskelige slags kød, 3 forskellige tilbehør ( ris, brød, kartofler ) samt 4 salater og en dessert, der består af frugt. – over appen sætter vi blot et kryds for hvad ungerne ønsker at spise. – Der er menuer en helt måned frem.. – nemmere blive det da ikke. –

Slut med sure leverpostejmadder 🙂

Næste indlæg bliver omkring drengenes skolestart og hvordan de takler det hele i skolen.

Nu er det skimse godnat fra varme og dejlige Florida.

xoxo

Helle Helene Bitsch

Facebook

4 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *